Het ontstaan van Revental

Gepubliceerd op 4 mei 2020 om 23:19

Je zal wel denken: "waarom een evenementenbureau starten in deze tijd??" Tsja, ik had dit ook niet allemaal gepland en als je al zover bent met voorbereiden zet je er niet zomaar een punt achter. Vooral niet als dit iets is waar je al jaren van droomt.

 

Al een paar jaar knaagde er iets aan mij. Het DJ'en als DJ Rik vind ik echt super gaaf om te doen en het geeft een enorme kick om te zien dat de mensen zich vermaken op een feest. Op een gegeven moment bedacht ik mezelf; "waarom zou ik het alleen houden bij DJ'en? Ik kan natuurlijk ook het hele feest organiseren!"

 

Een heel feest organiseren is bij nader inzien makkelijker gezegd dan gedaan want het verbaasd me hoeveel er bij komt kijken. Ik begon met wat oriënteren op internet. Al snel kwamen er eventplanner boeken in huis, wat mij wel een paar maanden heeft beziggehouden en voorlopig ook nog wel bezig houdt. Het begint bij iets kleins zoals een verjaardag en dat gaat door tot bruiloften, grote festivals, congressen en beurzen. De verschillende soorten evenementen zijn bijna oneindig en allemaal hebben ze hun eigen doel. 

 

De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met het opzetten van een bedrijfsplan. Het begint bij een idee, daarna ga je je wat verder verdiepen in wat je precies wilt en ga je onderzoeken of er überhaupt wel markt is voor datgene wat je graag wilt doen. Als alle vingers de juiste richting op wijzen kun je beginnen met het bedrijfsplan, maar ik wilde eerste een bedrijfsnaam hebben. Tijdens een rondje wandelen had ik wat dingen bedacht. Ik wilde in ieder geval niet (meer) mijn eigen naam in de bedrijfsnaam hebben staan, dus ik wilde iets bedenken met de diensten die ik lever, namelijk het organiseren van evenementen en het verhuren van licht en geluid. Evenement in het Engels is "event", en van verhuur is "rent". Combineer deze twee woorden en je komt uit op Revental. Zo moeilijk was het niet om deze bedrijfsnaam te bedenken, maar deze mag natuurlijk niet in gebruik zijn in Nederland en dan wordt het een stuk ingewikkelder. Gelukkig was dat niet het geval...

 

Nu ik een bedrijfsnaam had kon ik weer een stapje verder. Het onderzoeken of er markt is naar een evenementenbureau uitbesteed aan een bedrijf die hier ervaring mee heeft (credits voor Ovii) en zij hebben ook meteen een deel van het bedrijfsplan voor mij opgesteld en een huisstijl ontwikkeld. Dan besef je je dat alles heel snel gaat en dat het toch echt serieus begint te worden. Helaas kwam vlak daarna het Coronavirus Nederland binnen. Er kwamen geen nieuwe boekingen meer binnen bij DJ Rik en feesten werden afgezegd (heel begrijpelijk). Alles kwam op een lager pitje te staan maar dat gaf me wel de tijd om verder te gaan met het lezen van de eventplanner boeken en het opzetten van een website. 

 

Afgelopen weer werd duidelijk dat er weer kleine evenementen plaats mogen vinden (tot 100 personen) dus er zit weer schot in de zaak! De vraag is natuurlijk wel wanneer Nederland weer een feest of evenement wil geven, maar dan ben ik er in ieder geval klaar voor! Misschien kan ik jou helpen bij het organiseren van jouw evenement?

 

Naast de particuliere feesten en/of evenementen kan ik ook in de zakelijke wereld van events een organisatorische rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan workshops, introductie van een nieuw product, dienst of bedrijf, afscheid van collega in verband met pensioen of relatieversterkende events. Elk bedrijf heeft wel eens met een event te maken. Soms is dat eens per jaar, maar er zijn ook genoeg bedrijven die dagelijks een event hebben. Hier gaat veel tijd in zitten, vooral als het bedrijf niet zo groot is en geen werknemers hebt die dit dagelijks doen.


 »